facebooknoscript

Fiscalist

Een fiscalist is een specialist op het gebied van zowel nationale als internationale fiscale vraagstukken. Om een titel als fiscalist te kunnen voeren dient een universitaire studie ‘Fiscaal Recht’ gevolgd te worden.

Kort gezegd is een fiscalist iemand die veel van belastingen weet. Een fiscalist kan voor zowel kleine als grote bedrijven een adviserende rol hebben, maar zijn met name bij grotere ondernemingen actief. Fiscalisten nemen het werk over van belastingadviseurs en gaan over zaken die niet dagelijks voorkomen. Een fiscalist kan ingezet worden op diverse belastinggebieden. Zoals bijvoorbeeld inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, estate planning, pensioenvraagstukken, erfbelasting etc. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen fiscalisten werkzaam in de aangiftepraktijk of adviespraktijk. De aangiftepraktijk is de uitvoerende laag binnen organisaties en de adviespraktijk houdt zich enkel met advisering bezig. 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK