facebooknoscript

Fiscalist

Een fiscalist is een specialist op het gebied van zowel nationale als internationale fiscale vraagstukken. Om een titel als fiscalist te kunnen voeren dient een universitaire studie ‘Fiscaal Recht’ gevolgd te worden.

Wat is een fiscalist?

Een fiscalist is iemand die veel van belastingen weet en veelal gespecialiseerd is in complexe(re) vraagstukken. Een fiscalist kan voor zowel kleine als grote bedrijven een adviserende rol hebben, maar zijn met name bij grotere ondernemingen (BV's en NV's) actief. Een fiscalist kan zowel intern bij een bedrijf (bedrijfsfiscalist) actief zijn als werkzaam zijn voor een belastingadvies- of accountantskantoor.

Wat doet een fiscalist?

Een fiscalist geeft financiële en belastingadviezen aan een ondernemer. Fiscalisten nemen het werk over van belastingadviseurs en gaan over zaken die niet dagelijks voorkomen. 

Is fiscalist een beschermde titel? 

Ja, de titel fiscalist is een beschermde titel. De titel belastingadviseur is dan weer niet beschermd. Wanneer u een fiscalist inhuurt dan weet u dat u een academisch opgeleide professional inhuurt.

Voor welke belastinggebieden wordt een fiscalist ingezet?

Een fiscalist kan ingezet worden op diverse belastinggebieden. Bijvoorbeeld:

Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen fiscalisten werkzaam in de aangiftepraktijk of adviespraktijk. De aangiftepraktijk is de uitvoerende laag binnen organisaties en de adviespraktijk houdt zich enkel met advisering bezig. 

Wat kost het inhuren van een fiscalist?

De kosten voor het inhuren van een fiscalist lopen sterk uiteen. De vraag is aan welk type fiscalist uw onderneming nu behoefte heeft. Daarbij kan dan worden gekozen tussen een generalist, dus een fiscalist die in de breedte is georiënteerd, of er kan gekozen worden voor een specialist: een fiscalist met zeer specifieke en diepgaande kennis over één bepaald onderwerp.

Waar werkt een fiscalist?

Meestal werken fiscalisten bij accountants- en belastingadvieskantoren, de overheid of bij middelgrote tot grote bedrijven. De meeste fiscalisten zijn overigens werkzaam bij accountants- en belastingadvieskantoren waarbij vaak een onderscheid wordt gemaakt tussen compliance- en adviesfuncties.

Om er zeker van te zijn dat uw onderneming de meest geschikte fiscalist in huis haalt, kunnen wij u vrijblijvend in contact brengen met 3 fiscalisten bij u in de regio. Wanneer u onderstaand formulier (geheel vrijblijvend) invult, vindt u gegarandeerd een fiscalist die aansluit bij uw wensen, behoeften en budget! Voor overige vragen of contact kunt u ons altijd bellen 043 200 30 90 of mailen (info@wrkd.nl).

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK