facebooknoscript

Accountant

Een accountant is uw financiële vertrouwenspersoon. Vaak worden boekhouders en accountants over een kam geschoren maar er bestaat een duidelijk verschil tussen beide. Zo hebben accountants vaak een controlerende functie waarbij met name de jaarrekening geanalyseerd wordt. Daarnaast is een accountant vaak ook een adviseur en kan een accountant ook een administratie voeren.

Wanneer is iemand een accountant?

Niet iedereen mag zich accountant noemen. Dit is namelijk een wettelijk beschermd beroep waar een titel voor nodig is. Het vergt vele jaren aan opleiding en praktijkervaring om een titel als accountant te mogen dragen. Nederland kent twee accountantstitels:


  • AA; accountant-administratieconsulent
  • RA; Registeraccountant

Wat doet een accountant?

De accountant houdt zich van oorsprong bezig met financiële administraties. Naast het controleren of opstellen van jaarrekeningen hebben accountants ook een adviserende rol. Een accountant heeft namelijk als geen ander inzicht in de financiële situatie van een bedrijf. Wanneer er bewust of onbewust financiële fouten worden gemaakt zal een accountant dit aankaarten waardoor er effectiever gewerkt kan worden.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK