facebooknoscript

Samenstellingsverklaring

Wat is een samenstellingsverklaring?

Een samenstellingsverklaring is een accountantsverklaring die kan worden afgegeven door een accountant bij een door hem uitgevoerde samenstelling van een overzicht met historische financiële informatie. Vaak is dit overzicht een jaarrekening, maar het kan ook een ander overzicht betreffen, zoals het verzekerd belang of een ontvangsten- en uitgavenoverzicht, zoals bijvoorbeeld een subsidieafrekening. 

Wie mag een samenstellingsverklaring afgeven?

Alleen een gecertificeerde RA of AA accountant of boekhouder die bij de samenstelling van de jaarrekening is betrokken mag een samenstellingsverklaring afgeven.

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van een samenstellingsverklaring?

De accountant stelt de verklaring samen op basis van de door het bestuur (van bijvoorbeeld de vennootschap, stichting of de maatschap) aangeleverde gegevens. Het bestuur van is en blijft verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de aan het overzicht ten grondslag liggende gegevens. De accountant of boekhouder stelt deze samen en rapporteert daarover door middel van zijn samenstellingsverklaring. 

Welke zekerheid biedt een samenstellingsverklaring?

De samenstellingsverklaring geeft geen zekerheid wordt verstrekt omtrent de getrouwheid van het financiële overzicht. De accountant handelt professioneel op basis van de door u aangeleverde gegevens. Indien er meer zekerheid nodig is over de financiële gegevens van een bedrijf, dan is een beoordelingsverklaring nodig.

Samenstellingsverklaring nodig voor uw onderneming?

Heeft u een samenstellingsverklaring nodig? Klik dan op onderstaande link en ontvang 3 vrijblijvende offertes van gecertificeerde accountants bij u in de buurt:

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK