facebooknoscript

Boekhouder aangeboden

Een administratie zelf voeren kost vaak veel tijd en is voor de meeste ondernemers vaak een grote last. Met name het op orde houden van de administratie is moeilijk als de focus ligt op het genereren van omzet en het bedrijf te laten draaien. WRKD helpt u graag een boekhouder te vinden die dit werk uit handen neemt en er zelfs aan bijdraagt om onder de streep het maximale over te houden. Wij beschikken over een groot partnerbestand van boekhouders waardoor wij u in contact kunnen brengen met de 3 meest geschikte kantoren die perfect aansluiten op uw wensen en behoeften.

Wat doet een boekhouder?

Het werk van een boekhouder is zeer gevarieerd. In de meeste gevallen neemt een boekhouder uw gehele financiële administratie over en wordt uw persoonlijk adviseur. Een boekhouder verwerkt onder andere uw facturen, doet de btw-aangiftes en stelt de jaarrekeningen op. In sommige gevallen vinden ondernemers het fijn om gedeeltes van de administratie zelf te doen. Wanneer er bijvoorbeeld een administratief medewerker in dienst is wordt er vaak voor gekozen om zelf de inkoop- en verkoopfacturen in te boeken en worden zaken zoals de btw-aangiftes, de salarisadministratie en de jaarrekening uitbesteed.

Wat kost een boekhouder?

Als ondernemer stelt u zich zelf uiteraard de vraag: Wat kost een boekhouder? Betaal ik voor mijn bedrijf niet te veel? Tarieven van een boekhouder kunnen erg variëren. Ten eerste is dit erg afhankelijk van de diploma’s en certificaten waarover de boekhouder of het desbetreffende administratiekantoor beschikt. Daarnaast zijn er boekhouders die met een uurtarief werken of met een vaste maandelijkse prijs. De laatste optie wordt momenteel het meest gebruikt. Meestal kunt u in overleg met een boekhouder bepalen of u gebruik wenst te maken van een vaste prijs of dat er op uurbasis gefactureerd wordt.

Wanneer is een boekhouder verplicht?

Het is voor kleine ondernemers of zzp'ers niet verplicht om een boekhouder in te uren. Bij grotere bedrijven is het daarentegen verplicht om een goedgekeurde accountantsverklaring bij de jaarrekening toe te voegen. Toch is het geen onlogische keuze om een professionele boekhouder in te huren. Een boekhouder bespaart u veel tijd en kan u een hoop frustratie schelen. Bovendien is het bijhouden van juiste administratie wel verplicht voor de Belastingdienst en het doen van de aangifte inkomstenbelasting

Waar werkt een boekhouder?

Waar een accountant veelal is te vinden bij middelgrote en grote ondernemingen, daar werkt een boekhouder vaak in het MKB. Veel klanten bestaan uit eenmanszaken, zzp'ers, freelancers, etc. Hij zal veel werkzaam zijn in de profit sector, maar ook non-profit instellingen hebben te maken met financiële administratie. Een boekhouder heeft binnen een bedrijf goed contact met de accountant. De boekhouder kan vragen stellen aan de accountant en de accountant controleer en corrigeert waar nodig werkzaamheden van de boekhouder. Maar hoe vind ik een goede boekhouder? In dit artikel vertellen we waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte boekhouder.

Boekhouder aangeboden - besteed uw complete administratie uit

Heeft u een boekhouder nodig? Om te besparen op de kosten is het verstandig om meerdere offertes van deskundige boekhouders in uw regio te vergelijken. Vraag vrijblijvend drie offertes aan van verschillende professionele boekhouders. Voor overige vragen of contact kunt u ons altijd bellen 043 200 30 90 of mailen (info@wrkd.nl).

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK