facebooknoscript

BTW aangiftes

Of u nu particulier of ondernemer bent u ontkomt er niet aan; de btw-aangiftes. Onderstaand worden alle vormen uitgelegd.

Inkomstenbelastingaangifte

De aangifte inkomstenbelasting is de meest voorkomende der belastingvormen. Belastingaangifte doen is verplicht voor iedereen die een brief krijgt van de Belastingdienst. En in sommige gevallen is het ook verplicht om aangifte te doen als er geen brief ontvangen is. Dit is het geval als bekend is dat er belasting betaald dient te worden. Het kan voorkomen dat er te laat aangifte wordt gedaan. Omdat dit op een hoge boete kan komen te staan is het raadzaam om uitstel aan te vragen. Uitstel aanvragen kan tot 1 mei.

Omzetbelastingaangifte

Ondernemers zijn verplicht omzetbelasting te betalen over de omzet van hun bedrijf. Bedrijven berekenen de BTW door in hun prijsstelling waarna de consument er uiteindelijk voor betaald. Zodra een product of dienst verkocht is dient er BTW afgedragen te worden. In uitzonderlijke gevallen hoeft er geen omzetbelasting betaald te worden. Dan kan als er bijvoorbeeld een speciale btw-vrijstelling van kracht is. Dit geldt voor verschillende bedrijfsgroepen zoals de gezondheidszorg en het onderwijs.

Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting is een directe belasting op inkomen die wordt geheven over rechtspersonen en bepaalde niet rechtspersoonlijkheid bezittende samenwerkingsverbanden. In Nederland is het tarief voor de VPB aangifte 20% over een nettoresultaat tot €200.000 en 25% over een nettoresultaat boven de €200.000. De VPB aangifte dient altijd binnen 5 maanden na het einde van het boekjaar betaald te worden. Mocht dit niet haalbaar zijn dan bestaat er ook hier de mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Dit dient ook voor 1 mei te gebeuren.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK