facebooknoscript

Jaarrekening

Iedere onderneming moet na ieder boekjaar de jaarrekening naar de Kamer van Koophandel sturen. De jaarrekening is een financieel overzicht van de onderneming in het afgelopen boekjaar. Een jaarrekening bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe groter de onderneming is des te meer onderdelen dienen aan bod te komen in de jaarrekening.

De balans

De balans geeft een momentopname weer van de huidige situatie van het bedrijf. De balans wordt meestal op 31 december opgesteld. De ondernemer kijkt naar alles wat aanwezig is in het bedrijf en welke crediteuren en debiteuren er nog open staan.

De winst- en verliesrekening

In de winst- en verliesrekening worden alle inkomsten en uitgaven over het gehele boekjaar getoond. Hiermee kan snel geconcludeerd worden of een onderneming winst of verlies gemaakt heeft. Kleine ondernemingen zijn niet verplicht om de winst- en verliesrekening openbaar te maken en hoeven deze dan ook niet te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK