facebooknoscript
Mobiele navigatie knop

Reizen met het openbaar vervoer of met de fiets op kosten van de zaak, hoe werkt dit?


 

Het openbaar vervoer is een goed alternatief voor de auto. Als ondernemer of ZZP’er kunt u alle uitgaven die u doet voor het uitoefenen van de onderneming aftrekken voor de berekening van de fiscale winst. De vraag hierbij is echter, hoe pakt u dit boekhoud-technisch aan? 

Indien u als ondernemer geld wil besparen is zakelijk reizen per openbaar vervoer of per fiets interessant met betrekking tot het belastingvoordeel. Per kilometer kan er 19 cent worden afgetrokken. Daarnaast betaalt u geen BTW op uw treinkaartje. Veel ondernemers kiezen dan ook steeds vaker voor het openbaar vervoer of de fiets. Hierdoor blijft u fitter op de fiets en kunt u in de trein alvast uw mailtjes wegwerken. 

Reizen met de trein
Boekhoud-technisch is het belangrijk dat er strikt bijgehouden wordt hoeveel er zakelijk gereisd wordt en vanaf welke rekening er betaald wordt. Een TIP voor ondernemers die veel met de trein reizen is het aanschaffen van een OV-chipkaart. Met deze kaart is het namelijk mogelijk om via internet uw volledige reisoverzicht te downloaden, wat de boekhouding een stuk makkelijker maakt. 

Reizen op de fiets?
Zoals eerder al duidelijk werd is zakelijke fietsen heel gewoon. Indien u vlak bij de stad werkt of vaak korte afstanden aflegt is zakelijk fietsen zeer interessant voor ondernemers. Daarnaast kan een fiets van €450,- of duurder tot het zakelijk vermogen gerekend worden. Daarnaast mag ook voor reizen op de fiets 19 cent per kilometer afgetrokken worden van de belasting. Indien u dus elke dag naar kantoor fiets kan dit al behoorlijk wat belastingvoordeel opleveren. 

Bent u aan het twijfelen om uw auto in te ruilen voor zakelijk reizen met het openbaar vervoer of de fiets? Laat u vrijblijvend adviseren door onze partners! 


 

Anderen lazen ook deze artikelen:

Bent u aan het twijfelen om uw auto in te ruilen voor zakelijk reizen met het openbaar vervoer of de fiets?

Laat u vrijblijvend adviseren door onze partners!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK