facebooknoscript
Mobiele navigatie knop

Accountantsverklaring bewindvoering nodig? Voldoe aan de kwaliteitseisen

Geplaatst op: 18-01-2022

Als bewindvoerder bent u verantwoordelijk voor het financiële beheer van uw cliënten. Een bewindvoerder heeft met veel verschillende plichten en belangen te maken. Daarom is het belangrijk dat de bedrijfsvoering op orde en aantoonbaar is. De Rijksoverheid heeft verschillende kwaliteitseisen opgesteld waaraan u als bewindvoerder moet voldoen. Benieuwd? Lees snel verder.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor zzp’ers

Geplaatst op: 05-01-2022

Als zzp’er kan het nog wel eens verwarrend zijn hoe de inkomstenbelasting werkt en hoe u deze kunt aanpassen. Er zijn een hoop verschillende aanslagen waar u rekening mee moet houden waardoor zaken al snel ingewikkeld kunnen worden. In dit artikel leggen we uit wat een voorlopige aanslag inkomstenbelasting is, wat premie volksverzekeringen zijn en hoe u de teruggaaf kan verminderen en/of aanpassen.

Een goede offerte maken als zzp'er: voorbeeld bekijken

Geplaatst op: 29-12-2021

Bent u onlangs gestart als zzp’er en van plan om de eerste offerte de deur uit te sturen? Een eerste offerte opstellen kan best lastig zijn. De offerte moet er tip top in orde uitzien, want de uitstraling en inhoud van de offerte kan een potentiële klant doen overtuigen of juist laten afhaken. In dit artikel bespreken we waar een goede offerte aan moet voldoen en laten we een voorbeeld zien van hoe een goede offerte uitziet.

Dit is het verschil tussen een zzp’er, eenmanszaak en freelancer

Geplaatst op: 22-12-2021

De termen zzp (zelfstandige zonder personeel), eenmanszaak en freelancer worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn er diverse verschillen te benoemen hiertussen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen een zzp’er, eenmanszaak en freelancer en de overeenkomsten ertussen.

Als zzp'er pensioen opbouwen in $year+1: hoeveel en hoe?

Geplaatst op: 14-12-2021

Werken tot de AOW-leeftijd of toch liever vervroegd met pensioen? Als zzp’er bouwt u geen pensioen op via de werkgever. Om te voorkomen dat u straks enkel leeft van de AOW (Algemene Ouderdomswet), moet u zelf iets voor uw pensioen regelen. Maar hoe bouwt u pensioen op als zzp’er? En hoe bereken ik hoeveel ik opzij moet zetten? We vertellen u er graag meer in dit artikel.

Investeren in eigen bedrijf? Houd hier rekening mee

Geplaatst op: 09-12-2021

Als u een onderneming start, dan moet u meestal eerst geld uitgeven aan spullen die u nodig heeft om het bedrijf te kunnen starten. Wilt u weten of een investering in uw bedrijf verantwoord is? Met een goed voorbedacht plan zullen de bedrijfsinvesteringen zich door de tijd weer terugverdienen. Wij helpen u graag op weg met een aantal tips.

Hoe bepaal ik mijn uurtarief als zzp’er in $year+1?

Geplaatst op: 02-12-2021

Van plan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, maar heeft u nog geen idee welk uurtarief u kan vragen? U bent niet de enige. Het aantal nieuwe jonge ondernemers in Nederland neemt ieder jaar flink toe. Het vaststellen van het uurloon als zzp’er is één van de lastigste dingen bij het beginnen voor uzelf. Wij helpen u op weg met een aantal tips en tricks om het uurtarief te bepalen voor zelfstandige ondernemers.

Accountantskantoor verkopen of overnemen? Houd hier rekening mee

Geplaatst op: 17-11-2021

Bent u van plan om een accountantskantoor te kopen of verkopen? Het aantal te verkopen accountantskantoren is met de jaren flink toegenomen, onder andere door de vergrijzing. Lees in dit artikel waar u rekening mee moet houden als u een accountantskantoor gaat verkopen of overnemen.

Bedrijfsverzekeringen voor zzp’ers: bescherm uw onderneming

Geplaatst op: 11-11-2021

Als u als starter aan de slag gaat zijn er een hoop dingen die u moet regelen, zo ook (bedrijfs)verzekeringen. Wat zijn mogelijke risico’s voor u als zzp’er en welke verzekeringen zijn belangrijk om af te sluiten als startende ondernemer? Wij helpen u graag op weg en zetten de belangrijkste verzekeringen voor u en uw bedrijf op een rij.

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid: welke verzekering voor zzp’ers?

Geplaatst op: 09-11-2021

Heeft u te maken met beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid? Er is nog wel eens verwarring over het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid. Wat houdt aansprakelijkheid in en wat zijn de verschillen tussen de twee soorten aansprakelijkheid? Welke verzekering heb ik nodig en hoe kan ik mijn risico’s als zzp’er beperken?

Stappenplan: bedrijf starten in het buitenland vanuit Nederland

Geplaatst op: 03-11-2021

Andere cultuur, betere weersomstandigheden, een hoop nieuwe kansen.. Denkt u erover na om een bedrijf te starten in het buitenland? Voor steeds meer ondernemers klinkt dit idee aanlokkelijk. Toch is ondernemen in het buitenland vooral heel hard werken. Er komen een hoop stappen bij kijken om een onderneming buiten Nederland op te richten. In dit artikel benoemen we een aantal belangrijke stappen en regels waar u rekening mee moet houden bij het starten van een bedrijf in het buitenland.

Zakelijke rekening openen? Vergelijk de beste zakelijke rekeningen voor zzp’ers

Geplaatst op: 27-10-2021

Net gestart met uw onderneming? Dan is het hebben van een zakelijke rekening erg handig. Met een zakelijke rekening houdt u de zakelijke inkomsten en uitgaven overzichtelijk en kunt u alles vanaf één rekening betalen. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het openen van een zakelijke rekening, van de beste zakelijke bank tot aan de goedkoopste zakelijke rekening voor zzp’ers.

Beantwoord: uw brandende vragen over Dropshipping in Nederland

Geplaatst op: 18-10-2021

Dropshipping wordt gezien als een manier om snel geld te verdienen en is vooral populair onder jongeren. Welke producten moet ik gaan verkopen als dropshipper? Hoe vind ik een geschikte leverancier en wat is nu het verschil tussen dropshipping en affiliate marketing? We leggen het in dit artikel graag aan u uit.

Overstappen naar een nieuwe boekhouder of accountant in $year,month+1?

Geplaatst op: 18-10-2021

Het overstappen naar een nieuwe boekhouder of accountant kan snel, veilig en deskundig. In dit artikel leggen we stap voor stap uit welke stappen er allemaal plaatsvinden en waar u als ondernemer rekening mee dient te houden voor en tijdens de overstap.

The difference between 'bookkeeper' and 'accountant': which is right for my business?

Geplaatst op: 13-10-2021

Many people use the term 'bookkeeper' and 'accountant' interchangeably. Sometimes unconsciously, or sometimes because they do not know the difference between the two. It is an often mistaken thought that accountant is the ‘polite synonym’ for bookkeeper. A bookkeeper and an accountant are not the same profession. In this article, we explain the main differences between a bookkeeper and an accountant.

Het verschil tussen boekhouder of accountant: wat heb ik nodig?

Geplaatst op: 13-10-2021

Veel mensen gebruiken de term ‘boekhouder’ en ‘accountant’ door elkaar. Er wordt vaak onterecht gedacht dat accountant de nette term is voor boekhouder. Een boekhouder en accountant zijn niet hetzelfde. In dit artikel vertellen we meer over de verschillen tussen een boekhouder en accountant.

Big data en accountancy: datagedreven te werk gaan

Geplaatst op: 11-10-2021

Vrijwel alle branches hebben te maken met de digitale transitie, zo ook accountants- en administratiekantoren. Technologische ontwikkelingen zoals data-analyse en automatisering gaan een steeds grotere rol spelen in de accountancy en finance. Maar hoe helpt een datagedreven toekomst u als accountant? En hoe verzamelt u data? Hoe zet u deze actief in? We bespreken het in dit artikel.

Accountant voor estate planning: de juiste ondersteuning en adviezen

Geplaatst op: 29-09-2021

Het is geen leuk onderwerp, maar het is een gebeurtenis waar iedereen mee te maken krijgt: overlijden. Via estate planning kunt u uw vermogen verzorgd overdragen naar de volgende generatie. Het is belangrijk om hier op tijd over na te gaan denken, want uiteindelijk zal ook u een boedelplan moeten opstellen. Lees in dit artikel wat estate planning inhoudt, welke rol een accountant heeft bij het boedelplanningsproces, welke diensten onder estate planning vallen en hoeveel estate planning gemiddeld kost.

5 mistakes when doing bookkeeping as a freelancer in the Netherlands

Geplaatst op: 15-09-2021

Despite the growing popularity of self-employment, many find it difficult to deal with their finances. Keeping track of finances as a freelancer in the Netherlands doesn't have to be difficult. Here we have listed the 5 most common mistakes that are made during bookkeeping in the Netherlands. By avoiding these mistakes you will save a lot of time, money and your business can grow even further.

Jezelf salaris uitbetalen als BV / DGA? Dit zijn de meestgestelde vragen

Geplaatst op: 19-08-2021

Heeft u kortgeleden een BV opgericht en twijfelt u of u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) zelf uw salaris moet betalen? En hoe zit het met het hebben van een auto van de zaak? Of het zelf uitbetalen van minder salaris? We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet die wat meer helderheid geven over salaris uitbetalen als BV / DGA.

Wat kost een boekhouder in $year+1?

Geplaatst op: 16-08-2021

Wat kost een boekhouder voor zzp, eenmanszaak, een BV, maatschap of freelance-ondernemer? En wat zijn de werkzaamheden van een boekhouder? Wij zetten het voor u op een rijtje, lees het hier.

Boekhouding en cryptocurrency: waar moet ik rekening mee houden?

Geplaatst op: 11-08-2021

Cryptocurrency wordt steeds populairder bij zowel particulieren als ondernemingen. Lees in dit artikel meer over hoe u Bitcoin in uw boekhouding verwerkt, hoe u crypto-aangifte doet en hoe u moet omgaan met koersverschillen in de boekhouding.

How to file your VAT return in the Netherlands

Geplaatst op: 04-08-2021

Entrepreneurs in the Netherlands have to file VAT returns (btw-aangifte) with the Dutch Tax and Customs Administration. Read on this page who has to submit a VAT return, when and how to submit it, what to do when you made a mistake and find out if you are eligible for the Small Businesses Scheme (KOR).

De 5 meest gemaakte fouten door ondernemers bij btw-aangifte

Geplaatst op: 29-07-2021

Veel zzp’ers moeten ieder jaar van de Belastingdienst de aangifte omzetbelasting (btw-aangifte) doen. Vaak wordt het doen van btw-aangifte opgeschoven tot het laatste moment. Door de btw-aangifte gehaast op het laatste moment te doen worden er wel eens foutjes gemaakt. We leggen hieronder uit wat u moet doen als u een fout heeft gemaakt bij uw btw-aangifte en we hebben de meest voorkomende fouten bij btw-aangiftes voor u op een rijtje gezet.

Boekhouding bij een webshop: voorkom deze veelgemaakte fouten

Geplaatst op: 26-07-2021

Het bijhouden van de boekhouding is niet het favoriete klusje van een webshopondernemer, maar toch moet dit gebeuren. Bij webshops komt vaak een complexere administratie kijken onder andere door het grote aantal transacties. Wij hebben een aantal adviezen voor u op een rijtje gezet waarmee de administratie van uw webshop een stuk eenvoudiger wordt gemaakt. Ook benoemen we een aantal misverstanden in de boekhouding van webshops. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Dropshipping en Belastingdienst: wat zijn de fiscale regels en waar moet ik op letten?

Geplaatst op: 20-07-2021

Dropshipping groeit in populariteit bij startende ondernemers. Dropshipping is een interessant businessmodel waarbij de fiscale regels die hiermee gepaard gaan van groot belang zijn. In dit artikel verhelderen we de btw-regelingen binnen de EU over dropshipping en geven we aantal tips en inzichten voor als u aan de slag wilt gaan met dropshipping.

Wat is vennootschapsbelasting (vpb) en wat kost het?

Geplaatst op: 19-07-2021

De vennootschapsbelasting, afgekort als vpb, is een belasting waar veel ondernemers in Nederland mee te maken krijgen. In dit artikel gaan we erop in wat de vennootschapsbelasting inhoudt, voor wie deze verplicht is en wanneer u aangifte vennootschapsbelasting moet doen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK