facebooknoscript
Mobiele navigatie knop

Een overzicht van opdrachtgevers waar wij trots op zijn

Geplaatst op: 09-10-2019

Wij zijn trots! Het afgelopen kwartaal hebben wij honderden bedrijven mogen koppelen aan een accountant of boekhouders. De persoonlijke manier van werken die wij hanteren lijkt aan te slaan.

De administratie voor jouw webshop inrichten. Hoe pak je dat aan?

Geplaatst op: 25-06-2019

Wat komt er administratief allemaal kijken bij het voeren van een webshop? Je leest het hier!

Vandaag in de spotlight: The Audit Generation

Geplaatst op: 17-04-2019

Lees hier het interview met Mark van Diermen (RA) over The Audit Generation

Een administratiekantoor beginnen? Dit is uw checklist.

Geplaatst op: 20-02-2019

Dit zijn de stappen die u doorloopt bij het starten van een administratiekantoor.

Steeds meer eenmanszaken in Nederland. Bent u de volgende?

Geplaatst op: 14-02-2019

In 2018 werden in totaal 203.191 bedrijven opgericht in Nederland. Van dit aantal was maar liefst 94% een eenmanszaak. Op dit moment telt Nederland ruim 1.750.000 bedrijven en daarvan is 80% een eenmanszaak.

Ontevreden, maar nog steeds klant. Waarom?

Geplaatst op: 22-01-2019

In het werkveld wordt met regelmaat aangegeven dat ondernemers niet tevreden zijn met hun accountant of boekhouder. Zo is er vaak geen persoonlijk contact, worden deadlines niet gehaald, is er te weinig kennis aanwezig of vindt de klant de prijs-kwaliteit niet in verhouding staan. Toch blijven deze ondernemers vaak klant bij hun huidige accountant of boekhouder. Waarom eigenlijk?

Gemiddeld ontvangt elke Belg in 2018 een terugbetaling van €1.389,- van de fiscus!

Geplaatst op: 19-11-2018

Uit een onderzoek van “Test-Aankoop” blijkt dat elke Belg die recht heeft op een terugbetaling in 2018 gemiddeld €1.389 euro terugkrijgt van de fiscus! Dit is natuurlijk goed nieuws!Dit komt voornamelijk omdat sommige belastingplichtigen te veel betalen of omdat er inkomsten zijn aangegeven die niet aangegeven hoeven te worden. In totaal heeft de fiscus €5,1 miljard uitbetaald.

Reizen met het openbaar vervoer of met de fiets op kosten van de zaak, hoe werkt dit?


Geplaatst op: 29-10-2018

Het openbaar vervoer is een goed alternatief voor de auto. Als ondernemer of ZZP’er kunt u alle uitgaven die u doet voor het uitoefenen van de onderneming aftrekken voor de berekening van de fiscale winst. De vraag hierbij is echter, hoe pakt u dit boekhoud-technisch aan?

Twijfelt u ook om ZZP’er te worden? Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje voor u!

Geplaatst op: 12-10-2018

Het aantal ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel) in ons land blijft stijgen. In de eerste helft van 2018 zijn er volgens een onderzoek van de kamer van koophandel 85.021 eenmanszaken opgestart. De vraag blijft echter, is dit ook interessant voor u?

De verandering in de wereld van dividendbelastingen

Geplaatst op: 08-10-2018

Tijdens de Prinsjesdag, die jaarlijks plaatsvindt op de derde dinsdag van september in Den Haag, kwam het kabinetsvoorstel naar voren waarin stond dat de dividendbelasting afgeschaft gaat worden per 1 januari 2020.

Auto leasen als ondernemer? Hoe zit dit precies?

Geplaatst op: 28-09-2018

Als ondernemer zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot het bezitten van een auto. Maar wat is nou voordeliger? Kopen, zakelijk leasen of privé leasen? Hieronder zetten wij voor u deze aspecten op een rij.

Wat komt er allemaal kijken bij het opstarten van een B.V.?

Geplaatst op: 24-09-2018

Je gaat een besloten vennootschap (B.V.) oprichten of switcht van een goedlopende eenmanszaak naar een B.V. Natuurlijk wil je dan als eerste weten wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van zo’n besloten vennootschap. In dit artikel schetsen wij (WRKD) een stappenplan inclusief kostenberekening met betrekking tot het oprichten van een B.V.

Overstappen naar een nieuwe boekhouder of accountant?

Geplaatst op: 29-08-2018

Het overstappen naar een nieuwe financiële professional is vrij simpel! Echter weten veel ondernemers niet wat ze te wachten staat tijdens een eventuele overstap! In deze blog wordt concreet uitgelegd welke stappen er allemaal plaatsvinden tijdens een overstap en hoe u, als ondernemer, hier het beste op kunt inspelen!

Administratie en aangifte, hoe pak ik dit als ZZP’er het beste aan?

Geplaatst op: 18-07-2018

Belastingaangifte, inkomstenbelasting en omzetbelasting. Elke ondernemer kent het wel. Is het niet voor jezelf dan is het wel voor je grote vriend de Belastingdienst. Ontkomen doe je er als ZZP’er niet aan, maar je kunt het wel zo slim mogelijk aanpakken. Hoe je dit het beste kunt aanpakken als ZZP'er lees je in deze blog!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK