facebooknoscript
Mobiele navigatie knop

Beantwoord: uw brandende vragen over Dropshipping in Nederland

Geplaatst op: 18-10-2021

Dropshipping wordt gezien als een manier om snel geld te verdienen en is vooral populair onder jongeren. Welke producten moet ik gaan verkopen als dropshipper? Hoe vind ik een geschikte leverancier en wat is nu het verschil tussen dropshipping en affiliate marketing? We leggen het in dit artikel graag aan u uit.

Overstappen naar een nieuwe boekhouder of accountant?

Geplaatst op: 18-10-2021

Het overstappen naar een nieuwe boekhouder of accountant kan snel, veilig en deskundig. In dit artikel leggen we stap voor stap uit welke stappen er allemaal plaatsvinden en waar u als ondernemer rekening mee dient te houden voor en tijdens de overstap.

The difference between 'bookkeeper' and 'accountant': which is right for my business?

Geplaatst op: 13-10-2021

Many people use the term 'bookkeeper' and 'accountant' interchangeably. Sometimes unconsciously, or sometimes because they do not know the difference between the two. It is an often mistaken thought that accountant is the ‘polite synonym’ for bookkeeper. A bookkeeper and an accountant are not the same profession. In this article, we explain the main differences between a bookkeeper and an accountant.

Het verschil tussen boekhouder of accountant: wat heb ik nodig?

Geplaatst op: 13-10-2021

Veel mensen gebruiken de term ‘boekhouder’ en ‘accountant’ door elkaar. Er wordt vaak onterecht gedacht dat accountant de nette term is voor boekhouder. Een boekhouder en accountant zijn niet hetzelfde. In dit artikel vertellen we meer over de verschillen tussen een boekhouder en accountant.

Big data en accountancy: datagedreven te werk gaan

Geplaatst op: 11-10-2021

Vrijwel alle branches hebben te maken met de digitale transitie, zo ook accountants- en administratiekantoren. Technologische ontwikkelingen zoals data-analyse en automatisering gaan een steeds grotere rol spelen in de accountancy en finance. Maar hoe helpt een datagedreven toekomst u als accountant? En hoe verzamelt u data? Hoe zet u deze actief in? We bespreken het in dit artikel.

Accountant voor estate planning: de juiste ondersteuning en adviezen

Geplaatst op: 29-09-2021

Het is geen leuk onderwerp, maar het is een gebeurtenis waar iedereen mee te maken krijgt: overlijden. Via estate planning kunt u uw vermogen verzorgd overdragen naar de volgende generatie. Het is belangrijk om hier op tijd over na te gaan denken, want uiteindelijk zal ook u een boedelplan moeten opstellen. Lees in dit artikel wat estate planning inhoudt, welke rol een accountant heeft bij het boedelplanningsproces, welke diensten onder estate planning vallen en hoeveel estate planning gemiddeld kost.

5 mistakes when doing bookkeeping as a freelancer in the Netherlands

Geplaatst op: 15-09-2021

Despite the growing popularity of self-employment, many find it difficult to deal with their finances. Keeping track of finances as a freelancer in the Netherlands doesn't have to be difficult. Here we have listed the 5 most common mistakes that are made during bookkeeping in the Netherlands. By avoiding these mistakes you will save a lot of time, money and your business can grow even further.

Jezelf salaris uitbetalen als BV / DGA? Dit zijn de meestgestelde vragen

Geplaatst op: 19-08-2021

Heeft u kortgeleden een BV opgericht en twijfelt u of u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) zelf uw salaris moet betalen? En hoe zit het met het hebben van een auto van de zaak? Of het zelf uitbetalen van minder salaris? We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet die wat meer helderheid geven over salaris uitbetalen als BV / DGA.

Wat kost een boekhouder?

Geplaatst op: 16-08-2021

Wat kost een boekhouder voor zzp, eenmanszaak, een BV, maatschap of freelance-ondernemer in 2021? En wat zijn de werkzaamheden van een boekhouder? Wij zetten het voor u op een rijtje, lees het hier.

Boekhouding en cryptocurrency: waar moet ik rekening mee houden?

Geplaatst op: 11-08-2021

Cryptocurrency wordt steeds populairder bij zowel particulieren als ondernemingen. Lees in dit artikel meer over hoe u Bitcoin in uw boekhouding verwerkt, hoe u crypto-aangifte doet en hoe u moet omgaan met koersverschillen in de boekhouding.

How to file your VAT return in the Netherlands

Geplaatst op: 04-08-2021

Entrepreneurs in the Netherlands have to file VAT returns (btw-aangifte) with the Dutch Tax and Customs Administration. Read on this page who has to submit a VAT return, when and how to submit it, what to do when you made a mistake and find out if you are eligible for the Small Businesses Scheme (KOR).

De 5 meest gemaakte fouten door ondernemers bij btw-aangifte

Geplaatst op: 29-07-2021

Veel zzp’ers moeten ieder jaar van de Belastingdienst de aangifte omzetbelasting (btw-aangifte) doen. Vaak wordt het doen van btw-aangifte opgeschoven tot het laatste moment. Door de btw-aangifte gehaast op het laatste moment te doen worden er wel eens foutjes gemaakt. We leggen hieronder uit wat u moet doen als u een fout heeft gemaakt bij uw btw-aangifte en we hebben de meest voorkomende fouten bij btw-aangiftes voor u op een rijtje gezet.

Boekhouding bij een webshop: voorkom deze veelgemaakte fouten

Geplaatst op: 26-07-2021

Het bijhouden van de boekhouding is niet het favoriete klusje van een webshopondernemer, maar toch moet dit gebeuren. Bij webshops komt vaak een complexere administratie kijken onder andere door het grote aantal transacties. Wij hebben een aantal adviezen voor u op een rijtje gezet waarmee de administratie van uw webshop een stuk eenvoudiger wordt gemaakt. Ook benoemen we een aantal misverstanden in de boekhouding van webshops. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Dropshipping en Belastingdienst: wat zijn de fiscale regels en waar moet ik op letten?

Geplaatst op: 20-07-2021

Dropshipping groeit in populariteit bij startende ondernemers. Dropshipping is een interessant businessmodel waarbij de fiscale regels die hiermee gepaard gaan van groot belang zijn. In dit artikel verhelderen we de btw-regelingen binnen de EU over dropshipping en geven we aantal tips en inzichten voor als u aan de slag wilt gaan met dropshipping.

Wat is vennootschapsbelasting (vpb) en wat kost het?

Geplaatst op: 19-07-2021

De vennootschapsbelasting, afgekort als vpb, is een belasting waar veel ondernemers in Nederland mee te maken krijgen. In dit artikel gaan we erop in wat de vennootschapsbelasting inhoudt, voor wie deze verplicht is en wanneer u aangifte vennootschapsbelasting moet doen.

Starting a company in the Netherlands: tips and info

Geplaatst op: 13-07-2021

The Netherlands is an attractive place for many foreign entrepreneurs to establish themselves as a company. Are you also considering starting a business in the Netherlands? We would love to help you. Read what to keep in mind when starting your own business in the Netherlands.

Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten bij het overstappen van boekhouder

Geplaatst op: 07-07-2021

Wilt u snel en probleemloos overstappen van boekhouder? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te letten zodat de overstap soepel verloopt. Lees in dit artikel wat de 5 meest gemaakte fouten zijn bij het overstappen van boekhouder en hoe u deze fouten kunt voorkomen.

Dit is het verschil tussen een samenstellingsverklaring en accountantsverklaring

Geplaatst op: 06-07-2021

De samenstellingsverklaring is één van de meest voorkomende verklaringen. Lees in deze blog wat een samenstellingsverklaring is, waarom u deze nodig heeft en waarin deze verschilt van een accountantsverklaring.

Jaarverantwoording Zorg 2020 deadline is uitgesteld

Geplaatst op: 10-06-2021

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten dat de (jeugd)zorginstellingen de Jaarverantwoording Zorg later mogen indienen. Lees verder om erachter te komen voor wie het indienen van de Jaarverantwoording Zorg verplicht is en wat deze precies inhoudt.

Een financieel plan maken voor starters, why and how?

Geplaatst op: 07-06-2021

Bent u van plan om een bedrijf op te richten en wilt u graag weten of uw ondernemingsplan financieel haalbaar is? Dan is het belangrijk om een financieel plan op te stellen. In dit artikel bespreken we wat een financieel plan is, waarom een financieel plan zo belangrijk is, waar deze uit bestaat én hoe u deze opstelt.

Een concurrentieanalyse maken voor uw ondernemingsplan? Dat doet u zo

Geplaatst op: 03-06-2021

Iedere (startende) ondernemer krijgt te maken met het opstellen van een concurrentieanalyse. Een concurrentieanalyse maakt deel uit van uw ondernemingsplan en geeft u inzicht waar uw USP’s liggen ten opzichte van de concurrentie. Lees meer over het belang van een goede concurrentieanalyse en hoe u deze opstelt.

Waarom zou ik de salarisadministratie uitbesteden?

Geplaatst op: 03-05-2021

Salarisadministratie uitbesteden of toch zelf doen? In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van het uitbesteden van loonadministratie en bespreken we de meest recente wet- en regelwijzigingen.

Alles over inkomstenbelasting voor zzp’ers

Geplaatst op: 28-04-2021

Bent u een onderneming gestart als zzp’er of eenmanszaak? Dan moet u ieder jaar aangifte voor de inkomstenbelasting doen. Lees hier over alles wat te maken heeft met inkomstenbelasting voor zzp’ers.

Wilt u een horecazaak starten? Volg dit stappenplan!

Geplaatst op: 19-04-2021

Misschien voelt het wat vreemd om een horecazaak tijdens de crisis te starten, maar ook de huidige periode biedt volop kansen voor nieuwe ondernemers. Wij helpen u graag op weg met verschillende tips en dit stappenplan.

Webshop starten? Dit zijn de gewijzigde btw-regels voor e-commerce

Geplaatst op: 12-04-2021

Veel webshopondernemers zijn nog niet bekend met de recent geïntroduceerde Europese btw-regels. Benieuwd wat er zoal gaat wijzigen voor uw onderneming? Wij geven u graag meer informatie in dit artikel.

Looking for a bookkeeper or accountant in Amsterdam?

Geplaatst op: 06-04-2021

We have experienced (English-speaking) bookkeepers and accountants available in and around Amsterdam. Read here how you can find a suitable bookkeeper or accountant in Amsterdam.

Stappenplan: hoe in 8 stappen uw financiële administratie weer op orde brengen

Geplaatst op: 31-03-2021

Veel ondernemers worstelen met hun financiële administratie. Bekijk dit stappenplan waarmee u de financiële administratie weer goed op orde kunt brengen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK