facebooknoscript
Mobiele navigatie knop

Dit zijn de kosten van een BV oprichten

Geplaatst op: 11-01-2021

Veel ondernemers kiezen ervoor om een BV op te richten omdat de winst lager is belast en omdat u niet privé aansprakelijk bent. Bent u ook van plan om een BV op te richten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal eenmalige kostenposten. We bespreken in dit artikel alle kosten die komen kijken bij het oprichten van een BV.

Dit is waarom u een boekhouding moet bijhouden als ondernemer

Geplaatst op: 14-12-2020

Voor veel ondernemers is de financiële administratie van het bedrijf een grote uitdaging. Als de boekhouding van uw onderneming niet op de juiste manier gebeurt dan kunt u vroeg of laat tegen problemen aanlopen. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom het bijhouden van een gestructureerde boekhouding erg belangrijk is voor uw onderneming.

Georganiseerd het nieuwe jaar in: tips voor een betere boekhouding

Geplaatst op: 09-12-2020

U wilt het nieuwe jaar zo efficiënt mogelijk starten waarbij de administratie aan het einde van het jaar klopt. Snel en overzichtelijk boekhouden is belangrijk voor iedere onderneming. In dit artikel geven we een aantal tips waarmee u de boekhouding en administratie van uw onderneming kunt optimaliseren en zorgeloos het nieuwe jaar in kunt gaan.

Welke fiscale verplichtingen heeft een zelfstandige in een eenmanszaak en vennootschap?

Geplaatst op: 04-12-2020

Het is belangrijk om als eenmanszaak of als vennootschap te voldoen aan de fiscale regels. De fiscale wetgeving verandert echter continu, daarom bespreken we in dit artikel wat de huidige fiscale verplichtingen zijn voor eenmanszaken en vennootschappen om meer helderheid te scheppen.

Crediteuren- en debiteurenbeheer: dit zijn de verschillen

Geplaatst op: 25-11-2020

Bij het voeren van de boekhouding krijgt u al snel te maken met debiteuren en crediteuren. Veel startende ondernemers weten niet altijd wat het verschil tussen debiteuren en crediteuren is, terwijl dit verschil erg belangrijk is. We lichten graag toe wat nou het verschil is tussen de twee en hoe wij u met de administratie hiervan kunnen helpen.

Hoe krijg ik meer leads voor mijn administratiekantoor?

Geplaatst op: 13-11-2020

Als accountant of boekhouder bent u het liefst bezig met uw vak. Het grote belang van marketing voor uw administratiekantoor wordt vaak onderschat. In dit artikel geven we de belangrijkste (marketing)tips voor administratiekantoren om meer leads te genereren.

Alles over belastingaangiftes voor (startende) ondernemers

Geplaatst op: 09-11-2020

Als ondernemer ontkomt u er niet aan om belastingaangifte te doen. Hoe werkt dit, wanneer moet ik belastingaangifte doen en hoe krijg ik eventueel uitstel om belastingaangifte te doen? Op die vragen geven we een antwoord in dit artikel.

Jaarrekening zzp’ers of eenmanszaken: hoe lees en maak ik hem?

Geplaatst op: 06-11-2020

Wilt u als zzp'er of eenmanszaak een jaarrekening opstellen, maar weet u niet waar u moet beginnen? In dit artikel gaan we in op wat een jaarrekening is, hoe u een jaarrekening kunt lezen en hoe u deze maakt.

10 tips voor duurzaam ondernemen voor starters

Geplaatst op: 30-10-2020

Kunt u als zzp’er of starter ook duurzaam ondernemen? En waar moet u dan aan denken? Lees verder om erachter te komen wat duurzaam ondernemen betekent en waarom u duurzaam ondernemen (als starter) moet overwegen.

Boekhouding zelf digitaal doen voor uw eenmanszaak

Geplaatst op: 26-10-2020

Wilt u zelf boekhouden voor uw eenmanszaak of dit toch liever uitbesteden? Dit is wat veel zzp’ers zich afvragen. In dit artikel bespreken we met welke werkzaamheden u te maken krijgt als u zelf gaat boekhouden en gaan we in op de voor- en nadelen van digitaal boekhouden voor uw eenmanszaak.

Goede boekhouder vinden? Bekijk onze tips!

Geplaatst op: 21-10-2020

Zonder een accurate boekhouding wordt uw bedrijf een rommeltje. Een goede boekhouder is dus erg belangrijk. Maar hoe kiest u een boekhouder die bij u past? Ontdek hier waar u op moet letten.

Belastinglatentie in een jaarrekening: wat is het en hoe werkt het?

Geplaatst op: 09-10-2020

Benieuwd naar het verschil tussen actieve en passieve belastinglatenties? En wilt u graag weten hoe u latente belastingen verwerkt? Lees dan snel verder.

Administratiekantoor verkopen

Geplaatst op: 13-07-2020

Wilt u weten of er kopers zijn die interesse hebben om uw administratiekantoor over te nemen? Lees hier wat er zoal komt kijken bij de verkoop van een administratiekantoor.

Accountantsverklaring NOW regeling

Geplaatst op: 06-07-2020

U maakt gebruik van de NOW regeling en heeft mogelijk een accountantsverklaring nodig? Doe de check en ontdek of u verplicht bent deze op te laten stellen door een accountant.

English speaking accountants and bookkeepers in the Netherlands

Geplaatst op: 30-03-2020

Do you need help finding a registered accountant in the Netherlands for bookkeeping and/or preparing financial reports? Find out how foreign businesses, individuals or expats can find the perfect English speaking accountant or bookkeeper that fits their needs.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK